VIDEO Kremlinul acuză Kievul de o tentativă de asasinare a lui Putin într-un atac cu dronă

VIDEO Kremlinul acuză Kievul de o tentativă de asasinare a lui Putin într-un atac cu dronă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2023

În noaptea de marți spre miercuri, două drone care vizau Kremlinul au fost ”scoase din serviciu cu ajutorul sistemului radar”, anunță președinția rusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Armata rusă și serviciile speciale ruse au doborât cele două drone, potrivit Tass.

Acest ”act terorist” ucrainean nu a făcut nicio victimă, iar șeful statului rus nu a fost rănit, scrie news.ro.

FOTO Fostele restaurante McDonald\'s din Belarus vor fi redenumite Mak.by CITEȘTE ȘI FOTO Fostele restaurante McDonald's din Belarus vor fi redenumite Mak.by

”Noi vedem aceste acțiuni ca pe o tentativă a unui act terorist și un atentat împotriva președintelui”, Vladimir Putin, denunță Kremlinul, care precizează că aceta din urmă nu a fost rănit.

Potrivit Reuters, care citează agenția rusă de presă RIA Novosti, președintele rus Vladimir Putin nu se afla la Kremlin la momentul atacului, ci lucra la ședința sa de la Novo Ogarevo.

Kremlinul anunță că-și rezervă dreptul de a se răzbuna împotriva acestei ”acțiuni teroriste planificate”, scrie Reuters.

Fragmente de dronă au căzut în incintă, însă clădirile Kremlinului nu au fost avariate, potrivit președinției ruse.

”Kremlinul a evaliuat aceste acțiuni drept o acțiune teroristă planificată și o tentativă de asasinare a președintelui (rus Vladimir Putin) înainte de Parada de Ziua Victoriei de la 9 Mai”, potrivit RIA NOvosti, citată de Reuters.

Bani ca să nu divorțezi. Duma de Stat pregătește un proiect pentru a asigura „trăinicia” familiilor ruse CITEȘTE ȘI Bani ca să nu divorțezi. Duma de Stat pregătește un proiect pentru a asigura „trăinicia” familiilor ruse

Parada militară de la 9 Mai, ziua marcării victoriei sovietice în al Doilea Războoi Mondial, urmează să fie menținută, în pofida acestui atac vizând Kremlinul.

”Nu există nicio schimbare în program”, anunță un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile ruse de presă.

Vladimir Putin nu și-a schimbat programul de lucru și lucrează ca de obicei, potrivir aceleiați surse.

”Partea rusă își rezervă dreptul la acțiuni de represalii acolo unde și când consideră potrivit”, amenință Kremlinul.

O înregistrare video neutentificată circulă pe rețele de socializare rusești, inclusiv pe canalul publicației militare Zvezda, care surprind o pală de fum în spatele palatului principal al Kremlinului, în citadela fortificată, după incident.

Tinder pleacă din Rusia CITEȘTE ȘI Tinder pleacă din Rusia

Primăria Moscovei a anunțat imediat că interzice zborul dronelor în capitala rusă, mai puțin în cazul autorizării de către Guvern.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin anunță într-un comunicat că zborul dronelor este interzis, mai puțin în cazul obținerii unei autorizații speciale de la ”autoritățile guvernamentale”.

Potrivit lui Serghei Sobianin, această interdicție vizează evitarea zborului dronelor neautorizate, care pot ”împiedica activitatea forțelor de ordine”.

viewscnt
Afla mai multe despre
kremlin
kiev
asasinat