Rusia va taxa exporturile de grâu, după ce Putin a criticat scumpirea alimentelor

Rusia va taxa exporturile de grâu, după ce Putin a criticat scumpirea alimentelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Rusia, unul dintre cei mai mari exportatori globali de grâu, intenționează să impună o taxă de export la acest produs de 25 de euro (30,4 dolari) pe tonă, în perioada 15 februarie - 30 iunie 2021, a anunțat luni ministrul Economiei, Maxim Reshetnikov, în urma unei reuniuni a Cabinetului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul de la Moscova a pregătit un set de măsuri pentru stabilizarea prețurilor la alimente pe plan intern, după ce săptămâna trecută președintele Vladimir Putin a criticat majorarea prețurilor la pâine, făină, zahăr și ulei de floarea soarelui, scrie Agerpres.

Reîncepe programul Rabla pentru Electrocasnice. Populația își poate schimba și laptopurile, aspiratoarele, uscătoarele de rufe și tabletele CITEȘTE ȘI Reîncepe programul Rabla pentru Electrocasnice. Populația își poate schimba și laptopurile, aspiratoarele, uscătoarele de rufe și tabletele

Taxa de export la grâu vine după introducerea unei cote de 17,5 milioane de tone la exporturile de cereale în perioada 15 februarie - 30 iunie.

Ministrul Agriculturii a declarat la reuniunea Cabinetului că măsurile adoptate vor ajuta la reducerea pe plan intern a prețului la grâul pentru morărit în partea europeană a Rusiei la 14.000 ruble (191,9 dolari) pe tonă, excluzând impozitele, până la finalul anului, și la 13.000 ruble pe tonă până în februarie 2021.

Producătorii ruși de zahăr și ulei de floarea soarelui au fost de acord cu reducerea prețurilor la produsele lor vândute lanțurilor de retail. Dacă această măsură nu va funcționa, Rusia va impune o taxă de export la uleiul de floarea soarelui și va reduce tarifele de import la trestia de zahăr, au anunțat oficialii la reuniunea Guvernului rus.

Rusia a înregistrat în acest an o recoltă mare de grâu, dar, cu toate acestea, prețurile pe piața internă au crescut.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
grau