Serviciile secrete olandeze au avertizat SUA încă din 2014 în legătură cu atacuri cibernetice ruse

Serviciile secrete olandeze au avertizat SUA încă din 2014 în legătură cu atacuri cibernetice ruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2018

Agenți ai serviciilor secrete olandeze (AIVD) au spionat începând cu anul 2014 un grup rus de hackeri care a fost acuzat de atacuri cibernetice în timpul campaniei prezidențiale din 2016 din SUA, informează joi mass-media olandeze, citate de Politico.eu și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
ANALIZĂ Economia Turciei înregistrează o creștere dinamică, dar este din ce în ce mai vulnerabilă la factorii externi CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Economia Turciei înregistrează o creștere dinamică, dar este din ce în ce mai vulnerabilă la factorii externi

Serviciile secrete AIVD au obținut acces la rețele de internet legate de grupul "Cozy Bear" încă din 2014, scrie Agerpres.

Agenții olandezi au monitorizat grupul de hackeri care, potrivit unor dezvăluiri, ar fi spart rețeaua Comitetului Național Democrat al SUA și ar fi compromis e-mailuri și documente. AIVD a transmis informația agențiilor americane.

"Cozy Bear", împreună cu un alt grup de hackeri numit "Fancy Bear", sunt două grupuri identificate de serviciile de securitate americane ca fiind implicate în atacuri cibernetice în timpul alegerilor prezidențiale americane din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
olanda
rusia
sua