Slovenii acceptă prin referendum legalizarea eutanasiei și a consumului de canabis

Slovenii acceptă prin referendum legalizarea eutanasiei și a consumului de canabis
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2024

O majoritate a cetățenilor sloveni s-a declarat favorabilă legalizării eutanasiei și liberalizării consumului de marihuana, în două referendumuri cu caracter consulativ desfășurate duminică odată cu alegerile europarlamentare, transmite agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La primul dintre aceste referendumuri, 55% dintre cei care au participat au votat pentru legalizarea eutanasiei. La celălalt referendum 67% dintre participanți au votat pentru cultivarea și procesarea canabisului în scop medical, iar o slabă majoritate de 52% de asemenea pentru liberalizarea folosirii canabisului în scop recreativ.

FOTO Nuclearelectrica și coreenii de la KHNP încep lucrările la prima instalație de detritiere din Europa. Cât costă CITEȘTE ȘI FOTO Nuclearelectrica și coreenii de la KHNP încep lucrările la prima instalație de detritiere din Europa. Cât costă

Susținătorii eutanasiei, respectiv coaliția de centru-stânga aflată la putere, a argumentat că fiecare persoană ar trebui să aibă dreptul să ia decizii independente asupra propriei sale vieți și că medicina nu poate tratata sau alina toate bolile. În schimb, opoziția conservatoare a dezaprobat inițiativa, cu argumentul că viața umană este inviolabilă, conform Constituției Sloveniei, scrie Agerpres.

În urma acestor referendumuri, premierul sloven Robert Golob, care conduce o coaliție formată din partidul său liberal și două partide social-democrate, a anunțat că va avea în vedere să prezinte până la sfârșitul anului proiecte de lege corespunzătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
canabis