Stațiunile de schi, restaurantele și hotelurile din sudul Poloniei sfidează restricțiile împotriva COVID-19

Stațiunile de schi, restaurantele și hotelurile din sudul Poloniei sfidează restricțiile împotriva COVID-19
scris 14 ian 2021

Stațiunile de schi, restaurantele și hotelurile din regiunile din sudul Poloniei, care depind în mare măsură de turism, au anunțat că vor sfida restricțiile împotriva coronavirusului și se vor redeschide săptămâna viitoare, pe fondul unui climat general de revoltă al antreprenorilor împotriva lockdown-ului instituit, relatează AFP.

Câteva sute de antreprenori din sudul Poloniei s-au alăturat astfel unei campanii de nesupunere condusă de Sebastian Piton, scrie Agerpres.

ULTMA ORĂ Camera Reprezentanților a votat punerea sub acuzare a președintelui Trump pentru incitare la violențele de la Capitoliu. Decizia finală aparține Senatului CITEȘTE ȘI ULTMA ORĂ Camera Reprezentanților a votat punerea sub acuzare a președintelui Trump pentru incitare la violențele de la Capitoliu. Decizia finală aparține Senatului

"Antreprenorii sunt extrem de hotărâți pentru că își dau seama că nu vor supraviețui (din punct de vedere economic) încă o lună - deci nu au de ales", a declarat Piton, care anterior a numit coronavirusul drept o "boală minoră și plăcută".

"Aceasta este ultima noastră șansă de a ne folosi de dreptul nostru de veto împotriva acestei politici guvernamentale care ne ruinează", a declarat el pentru agenția de știri poloneză PAP.

Luni, guvernul polonez a prelungit până la sfârșitul lunii ianuarie majoritatea măsurilor luate pentru a stopa răspândirea coronavirsului, forțând pârtiile de schi, cluburile de fitness și hotelurile să rămână închise publicului larg, în timp ce restaurantele pot oferi în continuare doar servicii de catering.

Guvernul a anunțat, de asemenea, că va oferi un miliard de zloți (peste 200 de milioane de euro) companiilor aflate în dificultate în regiunile montane, o sumă considerată foarte insuficientă de către Piton.

Antreprenorii din zona montană nu sunt singurii care au decis să sfideze demersul guvernului ce vizează stoparea pandemiei, mulți proprietari de mici afaceri din alte zone ale Poloniei apelând la social media pentru a anunța reluarea activității.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
schi
pandemie