Statul grec este aproape de finalizarea vânzării participațiilor deținute la principalele bănci

Statul grec este aproape de finalizarea vânzării participațiilor deținute la principalele bănci
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) mai are doar un pas înainte de a a finaliza vânzarea participațiilor deținute la principalele bănci elene, după vânzarea cu succes a tuturor acțiunilor deținute la Piraeus Bank, informează publicația elenă Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Astfel, ciclul recapitalizării sistemului bancar elen va fi oficial închis, și, prin extensie, al economiei Greciei, care a arătat reziliență, în pofida noilor dificultăți, transmite Agerpres.

La ce dată începe programul Rabla în 2024 CITEȘTE ȘI La ce dată începe programul Rabla în 2024

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei deținea participații la primele patru bănci comerciale ale țării, după ce a injectat aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a le recapitaliza în perioada crizei financiare.

Începând din luna septembrie, HFSF a vândut acțiuni la Eurobank, Piraeus Bank și Alpha Bank, în timp ce a menținut o participație de aproximativ 18% în National Bank și de aproximativ 70% în Attica Bank.

Cu ocazia vânzării participației de 27% deținute de stat la Piraeus Bank, ministrul de Finanțe, Kostis Hatzidakis, a declarat că sistemul bancar elen a închis un capitol.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
banci