Statul ungar scoate la vânzare 6.300 de parcele de teren arabil

Statul ungar scoate la vânzare 6.300 de parcele de teren arabil
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2020

Statul ungar scoate la vânzare, începând din data de 21 septembrie, 6.300 de parcele de teren arabil, în ceea ce a treia rundă a programului de vânzare de terenuri agricole destinat diminuării numărului de ferme care sunt deținute în proprietate comună, a anunțat marți Ministerul Agriculturii din Ungaria, transmite MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrul național pentru terenuri arabile (NFK) va fi cel care va vinde parcelele de teren cu o suprafață de până la 10 hectare pe bază de anunțuri și fără licitație. Ofertele de achiziție pot fi trimise online până la data de 21 octombrie, scrie Agerpres.

România avea, în trimestrul II, printre cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE CITEȘTE ȘI România avea, în trimestrul II, printre cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE

Printre proprietățile care vor fi scoase la vânzare se numără 1.400 de parcele de terenuri cu o suprafață cuprinsă între 3 și 10 hectare care vor fi oferite pentru prima dată, precum și 4.800 de parcele de teren cu o suprafață mai mică de trei hectare care nu și-au găsit un cumpărător la primele două runde de vânzări.

Ministerul Agriculturii din Ungaria a precizat că la primele două runde de vânzări de terenuri, statul ungar a vândut peste 15.500 de proprietăți cu suprafața totală de 5.550 de hectare, sumele generate fiind de peste cinci miliarde de forinți (aproximativ 14 milioane de euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
teren arabil
ungaria