Stellantis închide istorica fabrică Fiat din Polonia și concediează 486 de persoane

Stellantis închide istorica fabrică Fiat din Polonia și concediează 486 de persoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Fiat își închide istorica fabrică de motoare FCA 1.3 Multijet de la Bielsko Biala, Polonia, concediind aproape 500 de muncitori, transmite Il SOle 24 Ore, citat de Rador. Anunțul a fost dat de Wanda Struzyk, președintele organizației sindicale a companiei Solidarnosc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este vestea de care ne temem de ceva vreme și care ieri, la cererea noastră, ne-a fost confirmată”, a spus Struzyk, precizând că FCA va fi închisă până la sfârșitul lui 2024 și că unele dintre cele 486 de persoane concediate vor putea să poată găsi de lucru în alte fabrici Stellantis din Polonia, la Tychy sau Skoczow.

Air Claim raportează în 2023 sume aprobate la plată de companiile aeriene în valoare de aproape 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Air Claim raportează în 2023 sume aprobate la plată de companiile aeriene în valoare de aproape 3 milioane de euro

”Acum vom negocia și indemnizația de concediere. Prima întâlnire va avea loc pe 9 ianuarie”, a adăugat sindicalistul. Potrivit multor observatori locali, lichidarea istoricei companii care în anii 1970 a început să producă Fiat 126 reprezintă sfârșitul unei ere marcate de renașterea ”automobilistică” a Poloniei și de creșterea acesteia în contextul pieței libere europene și globale.

La Tychy, fosta fabrică Fiat, acum Stellantis produce două b-suv-uri: Jeep Avenger și Fiat 600.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
fiat
polonia