SUA își temperează poziția față de Rusal; prețul aluminiului a scăzut puternic

SUA își temperează poziția față de Rusal; prețul aluminiului a scăzut puternic
scris 24 apr 2018

Statele Unite și-au temperat poziția față de sancțiunile aplicate grupului rus Rusal, informație care a dus luni la scăderea puternică a prețului aluminiului, relatează Bloomberg.

Pentru prima oară, Trezoreria americană a pus în discuție o soluție pentru ridicarea sancțiunilor impuse Rusal, condiția fiind ca Oleg Deripaska să cedeze ocntrolul asupra companiei. Trezoreria a prelungit totodată termenul până la care companiile pot să renunțe la afacerile cu producătorul de aluminiu, cu aproape cinci luni, scrie News.ro

Rusal a solicitat să fie scos de pe lista sancțiunilor, iar Trezoreria americană i-a acordat o prelungire pentru a analiza apelul, potrivit unui comunicat al secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Profitând de problemele din turismul românesc, Bulgaria se așteaptă să aibă cu 5-10% mai mulți turiști străini, mizând și pe români CITEȘTE ȘI Profitând de problemele din turismul românesc, Bulgaria se așteaptă să aibă cu 5-10% mai mulți turiști străini, mizând și pe români

”Rusal a resimțit impactul sancțiunilor Statelor Unite din cauza legăturii cu Oleg Deripaska, dar guvernul american nu are ca țintă oamenii care muncesc din greu, care depind de Rusal și subsidiarele acestuia”, a scris Mnuchin.

Prețul aluminiului a scăzut puternic în urma informației, traderii anticipând că problemele de aprovizionare ar putea scădea. Cotațiile au coborât cu 9,4%, cel mai mult din istorie. Și titlurile producătorilor americani de metale au scăzut, iat acțiunile Alcoa s-au depreciat cu 12%.

Clarificările Washingtonului au venit după două săptămâni de haos pe piețele globale ale metalelor, perioadă în care prețul aluminiului a atins recorduri multianuale.

O organizație germană de lobby a avertizat că unele fabrici europene ar putea fi forțate să se închidă, iar producătorii de automobile să aibă probleme de aprovizionare.

Deripaska se află pe o nouă listă de persoane și companii sancționate de Statele Unite pentru legăturile cu președintele rus Vladimir Putin.

Repreentanții Rusal și un purtător de cuvânt al lui  Deripaska  au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusal
aluminiu