Summitul G7 va anunța noi măsuri împotriva Rusiei

Summitul G7 va anunța noi măsuri împotriva Rusiei
scris joi, 08:31

Liderii de la viitorul summit G7 din Germania vor anunța noi măsuri menite să exercite presiuni asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina, precum și noi angajamente pentru consolidarea securității europene, a declarat un oficial american de rang înalt, citat de The Guardian.

"Vom prezenta un set concret de propuneri pentru a crește presiunea asupra Rusiei", a declarat oficialul.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin

Președintele SUA, Joe Biden, se va alătura liderilor Marii Britanii, Canadei, Franței, Germaniei, Italiei și Japoniei la summitul din Bavaria, scrie News.ro.

După ce va participa la Summitul G7 de duminică până marți, Biden va zbura la Madrid pentru un summit al alianței militare NATO săptămâna viitoare.

Ucraina și Rusia vor fi subiecte importante în ambele reuniuni diplomatice, în timp ce aliații se gândesc cum să facă față impactului secundar al sancțiunilor împotriva Rusiei asupra propriilor economii - în special în ceea ce privește alimentarea prețurilor ridicate la combustibili.

Vorbind cu reporterii sub rezerva anonimatului, oficialul american a declarat: ”Cum putem maximiza durerea asupra regimului lui Putin? Cum reducem la minimum repercusiunile în restul lumii? Și cred că exact așa va fi încadrată discuția despre piețele energetice și provocările de pe piața energetică".

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa ambelor summit-uri prin legătură video. 

viewscnt
Afla mai multe despre
summit g7
rusia
sanctiuni