Tot mai mulți bulgari aleg campingul pentru vacanțe

Tot mai mulți bulgari aleg campingul pentru vacanțe
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2023

Din ce în ce mai mulți bulgari preferă să-și petreacă vacanța de vară în mijlocul naturii și să stea într-un camping în locul unui hotel mare, după cum arată cel mai recent sondaj al celei mai mari platforme bulgare pentru turism durabil, care oferă rezervări online de rulote, rulote de campare, bungalouri și corturi în Bulgaria – karavani.bg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rezervările prin intermediul platformei pentru septembrie sunt de aproape două ori mai numeroase decât în aceeași perioadă a anului 2022, arată datele de pe acest site, citate de economic.bg

Tinerii, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani (peste 50%), aleg să se odihnească într-un camping în luna septembrie și și-au făcut o rezervare pe platformă. În special oamenii din marile orașe ale Bulgariei – Sofia, Plovdiv, Varna, Burgas și Stara Zagora – caută o vacanță în natură (peste 80%), arată Rador.

Threads testează o funcție de căutare pentru conținut CITEȘTE ȘI Threads testează o funcție de căutare pentru conținut

În acest an, interesul crește și din partea bulgarilor care locuiesc în străinătate, precum și al străinilor care aleg să-și petreacă vacanțele în campingurile bulgărești. Țările cu cel mai mare interes pentru o vacanță de camping pe litoralul bulgăresc al Mării Negre sunt Germania, Marea Britanie, SUA, Țările de Jos, inclusiv România și Grecia vecine.

“Putem spune că în septembrie sezonul estival continuă în forță pentru toți cei care preferă să se odihnească în natură. Tendința în rezervările din acest an este că în septembrie se caută o experiență de clasă superioară – rulote și bungalouri, care să ofere toate facilitățile și confortul vizitatorilor”, spune fondatorul Karavani.bg, Nikolai Nekov.

Temperaturile mai mari din luna iulie i-au făcut pe cei care obișnuiesc să-și petreacă vacanțele în campinguri să caute locuri la umbră și cu aer condiționat. Au crescut, de asemenea, întrebările privind asigurarea de facilități pentru bebeluși și copii mici, cum ar fi țarcurile, de exemplu.

Acest lucru arată că tot mai mulți părinți cu copii mai mici optează pentru camping ca variantă de vacanță, ceea ce le oferă posibilitatea de a se juca în natură și de a se deconecta de la ecranele dispozitivelor mobile. În acest sezon sunt populare și ofertele last minute, care oferă condiții speciale în următoarele 7-10 zile, mai arată datele de pe platformă.

Reamintim că la începutul verii, compania a realizat o hartă care arată locurile libere pentru rulote și corturi, care pot fi închiriate de-a lungul litoralului bulgăresc al Mării Negre.

viewscnt
Afla mai multe despre
camping
turism
bulgaria
rulote