Turcia amendează și Google

Turcia amendează și Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2020

Autoritatea turcă în domeniul concurenței a amendat Google cu 196,7 milioane de lire turcești (25,54 milioane dolari) pentru abuz de poziție dominantă pe piața căutărilor online, potrivit agenției de presă de stat Anadolu, citată de DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google folosește "intens" tacticile motorului său de căutare pentru a bloca rivalii în activitatea de publicitate online, arată o investigație a autorității turce a concurenței, arată Agerpres.

Ancheta a inclus filiala Google din Turcia, precum și Google International, Google Ireland Limited și Alphabet Inc.

În februarie, Turcia a aplicat Google o amendă de 98,3 milioane de lire (12,7 milioane de dolari) pentru încălcări similare ale normelor antitrust.

recent, autoritățile turce au impus o primă serie de amenzi principalelor rețele sociale, inclusiv Twitter, Facebook și Instagram, pentru încălcarea unei legi controversate care întărește în mod considerabil puterea autorităților pe aceste platforme.

FOTO Ucraina va avea cel mai mare parc eolian din Europa continentală, cu o capacitate peste cea a parcului de la Fântânele CITEȘTE ȘI FOTO Ucraina va avea cel mai mare parc eolian din Europa continentală, cu o capacitate peste cea a parcului de la Fântânele

Twitter și Facebook sunt deja supravegheate cu atenție de Guvernul turc și numeroase procese pentru "insultă la adresa șefului statului" și "propagandă teroristă" au fost intentate pe baza unor simple mesaje tweet.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
retele de socializare