Șefii companiilor petroliere rusești discută extinderea acordului privind reducerea producției de țiței în 2021

Șefii companiilor petroliere rusești discută extinderea acordului privind reducerea producției de țiței în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2020

Directorii principalelor companii petroliere rusești și ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, au analizat o posibilă extindere a acordului privind reducerea producției de țiței în primul trimestru din 2021, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a compensa reducerea cererii și a sprijini prețul țițeiului, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți producători din afara cartelului, regrupați în alianța OPEC+, au decis din mai reducerea record a producției, cu 9,7 milioane de barili pe zi. În prezent, alianța OPEC+ ia în considerare noi scăderi ale producției, după ce al doilea val al pandemiei de coronavirus (COVID-19) a redus cererea de petrol, scrie Agerpres.

Producția de gaze a Uniunii Europene, cu 19% mai mică în primul semestru. România a extras cu 10% mai puțin CITEȘTE ȘI Producția de gaze a Uniunii Europene, cu 19% mai mică în primul semestru. România a extras cu 10% mai puțin

Șefii companiilor petroliere rusești și ministrul rus al Energiei au discutat trei opțiuni. Prima prevede extinderea actualului acord de reducere a producției în primul trimestru din 2021. Celelalte două prevăd majorarea producției în ianuarie, așa cum era planificat, sau reducerea suplimentară a producției, susțin sursele.

Producția de țiței și gaze naturale a Rusiei a urcat în octombrie la 9,98 milioane de barili pe zi (bpd), de la 9,93 milioane bpd în septembrie, ceea ce arată că producția este aproape de cota stabilită în cadrul discuțiilor din alianța OPEC+.

Adjunctul ministrului rus al Energiei, Pavel Sorokin, a apreciat că piața petrolieră globală va depinde de modul în care țările acționează la extinderea pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol