Turcia stimulează economia cu credite de 4,3 miliarde dolari acordate companiilor

Turcia stimulează economia cu credite de 4,3 miliarde dolari acordate companiilor
scris 13 iun 2019

Un număr de 12 bănci din Turcia vor oferi companiilor un pachet de credite cu o valoare totală de 25 miliarde lire (4,31 miliarde dolari), care vor fi garantate de Trezorerie, a anunțat miercuri Asociația băncilor din Turcia (TBB), transmite Reuters.

Acest pachet de credite reprezintă cel mai recent efort al autorităților de la Ankara de a stimula economia. Grație noilor credite se intenționează încurajarea creditării după criza de anul trecut care a făcut ca lira să piardă 30% din valoare și a aruncat economia în recesiune, scrie Agerpres.

Tranzacție: Omul de afaceri Dorin Mateiu, intrat pe piața imobiliară după vânzarea producătorilor de mezeluri Elit și Vericom, a preluat clădirea First Bank CITEȘTE ȘI Tranzacție: Omul de afaceri Dorin Mateiu, intrat pe piața imobiliară după vânzarea producătorilor de mezeluri Elit și Vericom, a preluat clădirea First Bank

Creditele, care vor avea dobânzi variabile, vor fi oferite pe trei sau patru ani. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
economie