Turismul din Rusia este la pământ. Câți străini au intrat în țară anul trecut

Turismul din Rusia este la pământ. Câți străini au intrat în țară anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2023

Numărul turiștilor străini care au vizitat Rusia în 2022 a scăzut cu 96,1% comparativ cu 2021, ca efect al sancțiunilor internaționale adoptate după invadarea Ucrainei, au anunțat profesioniștii din sector, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit Asociației tour-operatorilor ruși (ATOR), care citează cifrele furnizate de grănicerii ruși, doar 200.100 de turiști străini au intrat în Rusia anul trecut, adică de 25 de ori mai puțini decât în anul 2019, când Rusia a fost vizitată de peste cinci milioane de turiști străini.

FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic CITEȘTE ȘI FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic

„Motivele sunt evidente: spațiul aerian între Rusia și marea majoritate a țărilor europene a fost închis, precum și imposibilitatea de a utiliza în Rusia cardurile Visa și Mastercard emise de băncile străine.", a subliniat ATOR într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Turismul din Rusia, la pământ

Conform sursei citate, la scurt timp după debutul ofensivei rusești în Ucraina, în urmă cu aproape un an, Europa și-a închis aproape complet spațiul aerian pentru avioanele rusești. La începutul lunii martie 2022, Aeroflot, principala companie aeriană rusească, a anunțat chiar suspendarea zborurilor internaționale.

Specialișii subliniază că numărul turiștilor străini care au vizitat Rusia în 2022 este chiar mai mic decât nivelul înregistrat în 2020 (335.800 persoane) și 2021 (288.300 de persoane), doi ani marcați de importante restricții de călătorie la nivel mondial, din cauza pandemiei de Covid-19.

Potrivit datelor comunicate de ATOR, germanii, turcii și iranienii au reprezentat, în ordine, cele mai importante contingente de turiști străini care au vizitat Rusia anul trecut. De exemplu, în 2022 doar 25.400 de turiști germani au vizitat Rusia, de 20 de ori mai puțini decât în 2019, an în care peste 500.000 de turiști germani au intrat în această țară.

În ceea ce privește turiștii chinezi, care în 2019 au reprezentat cel mai important contingent de turiști străini care au vizitat Rusia, aceștia au dispărut practic în 2022, din cauza imposibilității de a pleca din țară ca urmare a restricțiilor sanitare draconice, în vigoare încă din 2020 din cauza pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
turism