Turismul la Cernobâl a înregistrat un nou record anul acesta

Turismul la Cernobâl a înregistrat un nou record anul acesta
scris 7 sep 2019

Turismul în zona de excludere a centralei atomice ucrainene de la Cernobâl, unde în urmă cu 33 de ani a avut loc cea mai mare catastrofă nucleară din istorie, a înregistrat "un nou record" fiind vizitat de aproape 75.000 de turiști până în august anul acesta.

În opt luni, 74.671 de turiști au vizitat zona dezastrului și doar în luna august s-au înregistrat un număr de 14.416 de vizitatori, de cinci ori mai mult decât la începutul anului, scrie Agerpres.

Alerte privind disparițiile de copii, difuzate prin SMS populației - proiect CITEȘTE ȘI Alerte privind disparițiile de copii, difuzate prin SMS populației - proiect

Între ianuarie și februarie aproape 3.000 de persoane au vizitat locul dezastrului, dar începând din martie "numărul turiștilor a crescut repede", altfel spus înainte ca serialul HBO 'Chernobyl' despre accidentul nuclear să fie difuzat și să aibă un mare succes.

Agenția a aprobat 21 de rute pentru turiști în zona de excludere: 13 rute terestre, cinci acvatice și trei zone aeriene.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernobal
catastrofa nucleara