Ucraina - Companiile să plătească o taxă lunară pentru a evita încorporarea angajaților

Ucraina - Companiile să plătească o taxă lunară pentru a evita încorporarea angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Deputații ucraineni au anunțat un proiect de lege ce ar permite companiilor să plătească o taxă lunară pentru a evita ca angajații lor să fie încorporați în armată, în condițiile în care mobilizarea a agravat lipsa de lucrători în Ucraina, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Sute de mii de tineri ucraineni au părăsit țara de la declanșarea invaziei ruse în 2022 și aproape trei sferturi dintre companiile din Ucraina spun că se confruntă cu penurii de personal, potrivit unei anchete publicate în aprilie, arată Agerpres.

O companie de stat din Ungaria și grupul francez Vinci au cumpărat aeroportul internațional din Budapesta CITEȘTE ȘI O companie de stat din Ungaria și grupul francez Vinci au cumpărat aeroportul internațional din Budapesta

„În aceste vremuri dificile, funcționarea oricărei companii depinde de previzibilitate și prima problemă care îi preocupă astăzi pe majoritatea producătorilor este să știe dacă vor fi în măsură să-și păstreze angajații”, a explicat Dmitro Nataluha, deputat al partidului aflat la putere, pe Facebook.

Potrivit proiectului de lege, orice entitate comercială care va plăti o redevență militară de 20.000 de hrivne (circa 450 de euro) pe lună și pe angajat va avea posibilitatea să-i scutească pe acești lucrători de mobilizare.

Cele mai importante două bănci din Rusia deschid sucursale în regiunile anexate din Ucraina CITEȘTE ȘI Cele mai importante două bănci din Rusia deschid sucursale în regiunile anexate din Ucraina

Companiile vor avea sarcina să determine care dintre angajatorii lor sunt „esențiali”, a explicat Nataluha.

În ultimele luni, Ucraina, a cărei armată se confruntă cu o lipsă de recruți, a instaurat o serie de măsuri menite să completeze rândurile sale, printre care recrutarea de deținuți, scăderea vârstei de mobilizare la 25 de ani și înăsprirea pedepselor pentru cei care încearcă să fugă de înrolare.

Cu rare excepții, majoritatea bărbaților ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au dreptul să-și părăsească țara, conform legii marțiale în vigoare de la începutul invaziei ruse.

Serviciile consulare din străinătate le sunt de asemenea indisponibile dacă ei nu dispun de documente militare actualizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
taxa
soldati