Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus

Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2022

Ucraina a anunțat că ridică un zid din beton armat și alte fortificații la granița sa cu Belarusul, o țară aliată a Kremlinului de care Moscova s-a folosit pentru a-și lansa invazia în Ucraina la 24 februarie, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Consilierul prezidențial ucrainean Kirilo Timoșenko a declarat că un zid cu sârmă ghimpată deasupra, cu o lungime de 3 kilometri, a fost ridicat în regiunea Volîn, la granița cu Belarus, țară despre care Kievul spune că rămâne o amenințare, scrie News.ro.

Șeful sindicatului brutarilor din Turcia - arestat după ce a spus că societățile „stupide”, care sunt săturate cu pâine, aleg timp de 20 de ani lideri ca Erdogan CITEȘTE ȘI Șeful sindicatului brutarilor din Turcia - arestat după ce a spus că societățile „stupide”, care sunt săturate cu pâine, aleg timp de 20 de ani lideri ca Erdogan

De asemenea, au fost plasați saci de nisip și au fost săpate tranșee, a mai spus el. ”Nu este tot, dar nu vom dezvălui detalii”, a spus oficialul. El a adăugat că și alte acțiuni sunt în curs de desfășurare în regiunile Rivne și Jîtomîr, care se învecinează cu Belarus, dar a refuzat să detalieze.

Timoșenko a publicat fotografii cu ofițeri de securitate care întindeau sârmă ghimpată lângă un zid care părea să aibă peste doi metri înălțime.

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat, joi, pentru Reuters că Belarusul rămâne o amenințare, dar că forțele belaruse sunt ”într-o poziție pasivă”.

Granița Ucrainei cu Belarus are o lungime de peste 1.000 de kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
zid
belarus