Ucraina închide școlile și restaurantele și introduce un lockdown mai strict

Ucraina închide școlile și restaurantele și introduce un lockdown mai strict
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2021

Ucraina a închis vineri școlile, restaurantele și sălile de sport, instalând un nou lockdown, mai strict, împotriva răspândirii noului coronavirus în această țară cu 41 de milioane de locuitori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Numărul infecțiilor cu coronavirus din Ucraina a început să crească din nou în luna septembrie și se mențin la un nivel relativ ridicat. Autoritățile ucrainene au înregistrat peste 1 milion de infecții cu coronavirus și 19.588 de decese au fost puse pe seama virusului până la data de 8 ianuarie, scrie Agerpres.

FOTO Tiffany reeditează un colier istoric cu un nou diamant de 80 de carate CITEȘTE ȘI FOTO Tiffany reeditează un colier istoric cu un nou diamant de 80 de carate

Guvernul de la Kiev a decis intrarea în acest nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 - 14.000 de infectări pe zi.

Noile măsuri, ce includ și interzicerea adunărilor, sunt impuse până la data de 24 ianuarie.

În pofida apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunțarea la această strategie, președintele Volodimir Zelenski și ministrul sănătății Maksim Stepanov au anunțat că este nevoie urgent de astfel de restricții.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
lockdown