Ucraina interzice prin lege vaccinurile anti-COVID-19 produse de Rusia

 Ucraina interzice prin lege vaccinurile anti-COVID-19 produse de Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2021

Parlamentul ucrainean a adoptat vineri o lege concepută pentru a accelera procedura de aprobare a vaccinurilor anti-COVID-19 și care interzice totodată autorizarea serurilor de acest tip fabricate în Rusia, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul ucrainean a anunțat că se așteaptă să primească între 100.000 și 200.000 de doze cu vaccin Pfizer-BioNTech, prin intermediul programului COVAX, în luna februarie,  scrie Agerpres.

Perspectivă: Ce se va întâmpla în 2021 cu piața criptomonedelor CITEȘTE ȘI Perspectivă: Ce se va întâmpla în 2021 cu piața criptomonedelor

Niciun vaccin nu a fost deocamdată aprobat în Ucraina, însă autoritățile locale au afirmat în repetate rânduri că nu vor autoriza vaccinuri dezvoltate în Rusia, cu care Ucraina întreține relații tensionate.

"O anumită forță politică tocmai a creat un val de isterie despre înregistrarea vaccinului rusesc", a declarat ministrul ucrainean al Sănătății, Maksim Stepanov, într-o conferință televizată.

"Pot să vă spun imediat: Puteți să fiți isterici pentru multă vreme, pentru că nimeni nu va înregistra vaccinul rusesc în țara noastră", a adăugat el.

Biolik, o companie farmaceutică ucraineană sprijinită de Viktor Medvedciuc, o personalitate a opoziției pro-ruse, a anunțat la începutul acestei luni că a depus o cerere pentru ca statul ucrainean să aprobe vaccinul rusesc Sputnik V, o inițiativă controversată ținând cont de relațiile tensionate dintre autoritățile de la Kiev și Moscova.

Disputele dintre cele două țări au început după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, și implicarea în conflictele armate din regiunea Donbas, aflată în estul Ucrainei, despre care oficialii de la Kiev afirmă că au făcut deja peste 14.000 de victime.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia