Ucraina vrea să recupereze 1,4 miliarde de euro de la fostul președinte prorus Viktor Ianukovici

Ucraina vrea să recupereze 1,4 miliarde de euro de la fostul președinte prorus Viktor Ianukovici
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2017

Ucrana a lansat vineri un proces în vederea recuperării unor active în valoare de 1,4 miliarde de euro care aparțin fostului președinte Viktor Ianukovici sau apropiaților acestuia, pe care-i acuză că le-au furat din finanțele publice ucrainene, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul Național ucrainean pentru Securitate și Apărare a anunțat într-un comunicat că Banca publică Oșceadbank a început să confiște aceste fonduri, în acord cu o hotărâre a justiției ucrainene, scrie News.ro.

Potrivit șefului Consiliului, Oleksandr Turcinov, citat în comunicat, suma de 1,5 miliarde de dolari (1,4 miliarde de euro) va fi vîrsată în bugetul ucrainean.

Președintele CE l-a primit pe miliardarul american George Soros, pentru a discuta situația de la Budapesta CITEȘTE ȘI Președintele CE l-a primit pe miliardarul american George Soros, pentru a discuta situația de la Budapesta

”Aceti bani au fost furați poporului ucrainean. Ei au fost luați din buzunarul fiecărui ucrainean”, a declarat într-un discurs președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Serviciul de presă al președinției ucrainene a anunțat că fostul regim ar fi furat 40 de miliarde de hrivne, o sumă echivalentă cu aproape cinci miliarde de euro, pe vremea când ianukovici se afla la putere.

Fostul președinte ucrainean prorus este acuzat că a deturnat miliarde de dolari în cei patru ani cât s-a aflat la putere (2010-2014).

El a fugit în Rusia după revolta populară proeuropeană din PiaȚa Maidan, care s-a încheiat în sânge în februarie 2014.

Elveția și Uniunea Europeană (UE) au blocat, de asemenea, fonduri care le aparțin lui Viktor Ianukovici și apropiaților săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
viktor ianukovici
proces
active
recuperare