Ambasadorii UE au aprobat liberalizarea vizelor pentru Ucraina

Ambasadorii UE au aprobat liberalizarea vizelor pentru Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2017

Ambasadorii UE au aprobat liberalizarea vizelor pentru Ucraina, un pas-cheie către legături mai strânse și călătoria fără vize pentru ucraineni pe teritoriul blocului comunitar, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miniștrii UE urmează să confirme decizia pe 11 mai, iar ceremonia de semnare a acordului ar urma să aibă loc la Strasbourg, pe 17 mai, scrie News.ro.

Diplomații UE speră că eliminarea vizelor va intra în vigoare la mijlocul lunii iunie.

Analiștii afirmă că anexarea Peninsulei Crimeea și implicarea într-un război împotriva forțelor guvernamentale din estul Ucrainei nu au făcut decât să crească dorința multor ucraineni pentru relații mai strânse cu UE.

Rezultate Automobile Dacia: încasări record, de 4,6 miliarde euro. Producția de vehicule Dacia a scăzut cu 5,5% CITEȘTE ȘI Rezultate Automobile Dacia: încasări record, de 4,6 miliarde euro. Producția de vehicule Dacia a scăzut cu 5,5%

O mare parte din țara cu 44 de milioane de locuitori a urmărit îndeaproape procesul din decembrie 2015, când Comisia Europeană le-a recomandat statelor membre UE și Parlamentului European să aprobe ridicarea vizelor pentru Ucraina.

Decizia li se va aplica tuturor cetățenilor ucraineni care au pașapoarte biometrice. Ei vor putea intra în toate statele membre UE, cu excepția Irlandei și Marii Britanii, pentru perioade de până la 90 de zile.

Începând din 28 martie, UE a ridicat vizele pentru cetățenii Georgiei, o altă fostă republică sovietică supusă la presiuni din partea Rusiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
vize