Ucrainenii spun că atacurile asupra depozitelor de petrol din Crimeea sunt inevitabile: "Bumbacul va înflori"

Ucrainenii spun că atacurile asupra depozitelor de petrol din Crimeea sunt inevitabile: "Bumbacul va înflori"
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2023

Atacurile asupra unei importante instalații de depozitare a petrolului din Crimeea ocupată de Rusia sunt "inevitabile", a declarat un oficial ucrainean, după ce astfel de atacuri cu drone împotriva respectivei instalații ar fi avut loc în noaptea de joi spre vineri, deși rușii spun că le-au anihilat, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Toată lumea știe că există o instalație de depozitare a petrolului foarte mare (în Feodosia), unde pot fi stocate rezerve foarte mari pentru Flota Mării Negre. Este clar că (rușii) vor apăra această zonă. Și este clar că logistica inamicului este concentrată într-o oarecare măsură în aceste locuri. Iar aprovizionarea cu combustibil și lubrifianți este o componentă foarte importantă a pregătirii pentru luptă. Prin urmare, "bumbacul" (exploziile) va înflori. Și este inevitabil", a declarat Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a armatei ucrainene din regiunea de sud, scrie News.ro.

Conduceți o Lada, le spune Putin oficialilor din Rusia. El afirmă că „undeva va fi mai modest decât înainte”, dar „nu este nimic îngrozitor” CITEȘTE ȘI Conduceți o Lada, le spune Putin oficialilor din Rusia. El afirmă că „undeva va fi mai modest decât înainte”, dar „nu este nimic îngrozitor”

Comentariile sale vin după ce s-a raportat că mai multe drone au vizat instalația din Feodosia, aflată pe coasta de sud a Crimeei. Ministerul rus al Apărării a declarat că un total de 13 drone au fost doborâte în Crimeea în cursul nopții.

Un cunoscut blogger militar rus - Rybar - a scris că grupuri de drone au luat diferite rute deasupra Crimeei în atacul de peste noapte.

Primele șase, a susținut Rybar, au fost suprimate prin bruiaj electronic. Însă "atacul principal al inamicului a fost concentrat pe Feodosia, unde trupele rusești au doborât șapte UAV-uri (trei cu S-400, patru cu tunuri antiaeriene ZU-23-2)", a susținut Rybar. "Una dintre drone a aterizat în apropierea unui depozit de petrol din oraș, nu există încă date privind pagubele", a afirmat Rybar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
crimeea
bombardament