UE a prelungit cu șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei

UE a prelungit cu șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei
scris 13 dec 2019

Liderii Uniunii Europene au prelungit joi cu șase luni sancțiunile economice impuse Rusiei în 2014, după anexarea Crimeei, a anunțat președinția Consiliului European, relatează AFP.

Această decizie, luată în cadrul unui summit european la Bruxelles, survine la câteva zile după summitul în format Normandia (Ucraina, Rusia, Franța, Germania) de la Paris menit să pună capăt conflictului din estul Ucrainei și care nu a înregistrat rezultate majore, scrie Agerpres.

FOTO Statuie aurită de 2,5 metri înălțime a lui Vladimir Putin în Kîrgîzstan CITEȘTE ȘI FOTO Statuie aurită de 2,5 metri înălțime a lui Vladimir Putin în Kîrgîzstan

O nouă întâlnire în același format Normandia a fost convocată peste patru luni. Sancțiunile economice vizează de cinci ani sectorul petrolier, al apărării și pe cel bancar din Rusia. Acestea au fost prelungite cu șase luni în iunie, fiind necesară unanimitatea statelor membre ale UE pentru impunerea lor.

Sancțiunile au fost impuse după moartea a 298 de pasageri ai unui zbor al companiei Malaysia Airlines doborât de o rachetă deasupra Ucrainei, în iulie 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sanctiuni
ue