Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură aprobă primul împrumut de 500 de milioane de dolari pentru Rusia

Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură aprobă primul împrumut de 500 de milioane de dolari pentru Rusia
scris 12 dec 2019

Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură (AIIB), înființată de China, a aprobat acordarea unui împrumut de 500 de milioane de dolari Rusiei, pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, transmite Reuters.

Este primul credit de care beneficiază Rusia, după ani de discuții la nivel înalt, pe fondul întăririi relațiilor dintre Moscova și Beijing, scrie Agerpres.

În 2014, după ce Occidentul a impus Rusiei sancțiuni din cauza rolului în criza din Ucraina, autoritățile de la Moscova au decis să sprijine relații mai solide cu Asia. În prezent, Rusia face parte din principalii trei furnizori de energie ai Chinei.

Wizz Air pregătește compania Wizz Air Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite CITEȘTE ȘI Wizz Air pregătește compania Wizz Air Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite

Prima tranșă a împrumutului AIIB, de 96,7 milioane de dolari, va fi folosită pentru repararea autostrăzii care leagă orașul Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) de Norvegia. Următoarele tranșe vor fi utilizate tot pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, a informat Ministerul Economiei de la Moscova.

AIIB și-a început operațiunile în 2016 și are pe plan global 100 de membri. Rusia este al treilea mare acționar al AIIB, după China și India.

Conform datelor Global Infrastructure Hub, în următorii cinci ani Rusia va avea nevoie de 60 de miliarde de dolari pe an pentru infrastructură.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca asiatică pentru investiții în infrastructură
rusia