UE se pregătește să lovească Rusia cu o nouă rundă de sancțiuni

UE se pregătește să lovească Rusia cu o nouă rundă de sancțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Uniunea Europeană se pregătește să impună Rusiei un nou pachet de sancțiuni, înaintea împlinirii a doi ani de la declanșarea invaziei ruse care a declanșat războiul din Ucraina, afirmă dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unor informații obținute de agenția citată, sancțiunile vor fi extinse semnificativ, incluzând peste 200 de persoane și organizații cărora li se vor bloca activele din UE. Totodată, vor fi vizate mai multe companii care contribuie la dezvoltarea militară și tehnologică a Rusiei sau la consolidarea apărării și securității acestei țări, arată Agerpres.

FOTO Încă un pas pentru construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest CITEȘTE ȘI FOTO Încă un pas pentru construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest

Uniunea nu va mai putea vinde produse și tehnologii cu legături militare cu Rusia.

Bruxellesul a utilizat recent această tactică împotriva unor companii din China, Uzbekistan, Iran sau Emiratele Arabe Unite, acuzate de implicare în ocolirea sancțiunilor europene.

Propunerile concrete pentru noul pachet de sancțiuni - al 13-lea de până acum, din februarie 2022, când Rusia a atacat Ucraina - au fost prezentate statelor membre ale UE de înalți oficiali ai Comisiei Europene la sfârșitul săptămânii trecute, precizează dpa.

Următorul pas este redactarea unei rezoluții privind sancțiunile, care va trebui apoi aprobată oficial de cele 27 de țări din Uniune.

Precedentul pachet a inclus interdicția importurilor de diamante și bijuterii din Rusia. De mai mult timp este în vigoare o interdicție extensivă a importurilor de țiței, cărbune, aur și produse de lux rusești, precum și o serie de măsuri împotriva băncilor și instituțiilor financiare ruse.

Potrivit dpa, odată cu sancțiunile s-ar putea decide încă o măsură deja luată în considerare: confiscarea veniturilor generate de activele blocate ale Băncii Centrale a Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
rusia
sanctiuni