ULTIMA ORĂ Încep negocierile ruso-ucrainene

ULTIMA ORĂ Încep negocierile ruso-ucrainene
scris 28 feb 2022

Membrii delegației ucrainene zboară într-un elicopter polonez spre Belarus pentru discuții cu omologii lor ruși, iar discuțiile vor începe în jurul orei locale 12:00, au declarat atât oficiali ucraineni, potrivit agenției de presă ucrainene Interfax, cât și reprezentanți ruși, pentru agenția de presă rusă cu același nume.

Deputatul ucrainean Yevhenia Kravchuk a declarat posturilor TV ucrainene că delegația ucraineană zboară cu un elicopter polonez și că negocierile vor începe într-o oră și jumătate.

Kravchuk a precizat ulterior pentru Interfax-Ucraina că, la ora 9:56, delegația ucraineană se apropie de locul unde vor avea loc discuțiile. Ulterior, agenția de presă din Belarus BelTA a confirmat sosirea delegației ucrainene.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

La rândul său, agenția de presă rusă Interfax îl citează pe consilierul prezidențial rus, șeful delegației ruse la discuțiile cu reprezentanții ucraineni, Vladimir Medinski, potrivit căruia Rusia este interesată să ajungă rapid la un acord cu Ucraina pentru a pune capăt confruntărilor soldate cu morți pe teritoriul ucrainean.

„Fiecare oră de conflict înseamnă moartea cetățenilor ucraineni, a soldaților ucraineni, așa că, desigur, suntem interesați să ajungem la un acord cât mai curând posibil. Nu există nicio îndoială că acordul ar trebui să satifacă intereselor ambelor părți”, a declarat Medinski, citat de agenția de știri del Belarus, BelTA.

Oficialul Kremlinului a mai precizat că delegația rusă a sosit la locul discuțiilor din regiunea Gomel în seara zilei de 27 februarie. Locul întâlnirii a fost coordonat cu partea ucraineană, fiind aproape de granița cu Ucraina.

„Am stat toată noaptea treji așteptând sosirea delegației ucrainene. Din păcate, logistica este foarte complicată, iar ora de sosire a fost întârziată în mod repetat. Tocmai ni s-a comunicat că vor ajunge într-o oră. Prin urmare, ne vom așeza la masa discuțiilor la amiază”, a afirmat Medinsky.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Ucraina a acceptat duminică, în a patra zi a invaziei ruse, să participe la negocieri cu Rusia, la Gomel, în apropiere de Cernobîl, în urma unei medieri a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, confirmă președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe Telegram.

”Am convenit ca delegația ucraneană să întâlnească delegația rusă, fără condiții prealabile, la frontiera ucraineano-belarusă, în apropiere de râul Pripiat”, anunță Volodimir Zelenski, referindsu-se la o convorbire la telefon, duminică, cu omologul său rus Aleksandr Lukaeșnko, relatează agenția AFP.

”Aleksandr Lukașenko și-a asumat responsabilitatea faptului că, pe timpul trecerii, negocierilor și întoarcerii delegației ucrainene, toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus vor rămâne la sol”, anunță Zelenski.

viewscnt
Afla mai multe despre
negocieri
ucraina
rusia
belarus