Polonia atrage o investiție gigant de la VW și Umicore

Polonia atrage o investiție gigant de la VW și Umicore
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 oct 2023

Noua companie Ionway, creată de PowerCo, divizia de baterii a VW Group, și grupul belgian Umicore au decis să înceapă construcția primei sale uzine în Polonia. Fabrica va produce materiale catodice pentru bateriile auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group a anunțat că parteneriatul cu Umicor, concretizat printr-un joint venture intitulat Ionway, va avea prima fabrică în orașul Nyse din Polonia. Este vorba despre o uzină complet nouă, care însă va fi construită lângă actuala unitate de producție a Umicore și care va beneficia de ajutor din partea guvernului polonez. Investiția anunțată se ridică la 1,7 miliarde euro.

Hoteluri din Bulgaria se pregătesc să taie serviciul all-inclusive. Vacanța la vecini se va scumpi CITEȘTE ȘI Hoteluri din Bulgaria se pregătesc să taie serviciul all-inclusive. Vacanța la vecini se va scumpi

Ionway a fost înființată de PowerCo, divizia de baterii a VW Group, în parteneriat cu Umicore, pentru a produce materiale componente pentru bateriile de tracțiune destinate automobilelor electrice. Planurile celor două companii vorbesc despre 160 GWh anual, capacitate de producție care ar asigura necesarul de baterii pentru 2,2 milioane de vehicule electrice. Ionway va livra materiale către fabricile de baterii ale PowerCo din Europa.

„Suntem foarte mulțumiți de anunțul de astăzi, deoarece reprezintă primul pas operațional al IONWAY și un pas important în extinderea lanțului valoric european integrat al materialelor bateriilor Umicore”, a declarat Mathias Miedreich, CEO al Umicore.

Jörg Teichmann, Chief Purchasing Officer al PowerCo, spune că divizia de baterii a grupului VW avea nevoie de un furnizor de materiale precursoare și catodice: „IONWAY oferă PowerCo și Umicore un avans semnificativ pe piața de electromobilitate în creștere rapidă din Europa. PowerCo a contribuit la crearea ceea ce căuta: un furnizor de materiale pentru baterii care asigură și construiește capacitatea de producție pentru o producție fiabilă și competitivă de materiale precursoare și catodice pe baza de materii prime obținute în mod responsabil.”

Renault și Volvo Group au pus bazele unei noi companii de vehicule comerciale electrice. „O combinație de neegalat.” CITEȘTE ȘI Renault și Volvo Group au pus bazele unei noi companii de vehicule comerciale electrice. „O combinație de neegalat.”

Guvernul polonez va oferi granturi noii companii în valoare de 350 de milioane de euro, pentru a susține crearea a 900 de locuri de muncă.

Lucrările de construcție vor începe imediat ce vor fi obținute aprobările necesare, iar producția este estimată să înceapă în 2025.

O a doua fabrică, ce va produce materii prime pentru baterii, urmează să fie de asemenea construită, însă decizia privind locul în care va fi amplasată nu a fost deocamdată luată.

viewscnt
Afla mai multe despre
powerco
baterii auto
ionway
umicore
catod baterie