Ultimatumul Moscovei: Ucraina își îndeplinește propunerile sau armata rusă va decide

Ultimatumul Moscovei: Ucraina își îndeplinește propunerile sau armata rusă va decide
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2022

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, la o zi după ce președintele Vladimir Putin a declarat că este deschis la discuții, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kievul și aliații săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta, în timp ce forțele sale atacă orașele ucrainene cu rachete și rachete, iar Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din țară.Kievul spune că va lupta până când Rusia se va retrage, scrie News.ro.

Dmitri Medvedev: Armele nucleare ale Rusiei împiedică Occidentul să îi declare război CITEȘTE ȘI Dmitri Medvedev: Armele nucleare ale Rusiei împiedică Occidentul să îi declare război

"Propunerile noastre de demilitarizare și denazificare a teritoriilor controlate de regim, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei care emană de acolo, inclusiv noile noastre teritorii, sunt bine cunoscute de inamic", a declarat Lavrov, citat de agenția de presă de stat TASS.

"Ideea este simplă: Îndepliniți-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă".

Putin și-a lansat invazia în Ucraina pe 24 februarie, numind-o o "operațiune specială" pentru a "denazifica" și demilitariza Ucraina, despre care a spus că reprezintă o amenințare pentru Rusia. Kievul și Occidentul spun că invazia lui Putin a fost doar o simplă acaparare imperialistă de teren.

În timp ce Moscova plănuise o operațiune rapidă pentru a prelua controlul asupra vecinului său, războiul se află acum în cea de-a 11-a lună, marcată de multe eșecuri rușinoase ale Rusiei pe câmpul de luptă și de succesul Ucrainei în apărarea cu succes a celei mai mari părți a teritoriului său.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
moscova