Un fost agent KGB acuzat de otrăvirea criticului Kremlinului Alexander Litvinenko a murit de Covid-19

Un fost agent KGB acuzat de otrăvirea criticului Kremlinului Alexander Litvinenko a murit de Covid-19

Sursa: Twitter

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2022

Dmitri Kovtun, unul dintre rușii acuzați de Marea Britanie că l-au otrăvit pe criticul Kreminului Alexander Litvinenko la Londra, în 2006, a murit într-un spital din Moscova, anunță agenția Tass, citată de The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kovtun avea covid-19, potrivit News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Litvinenko, cetățean britanic fost agent al Serviciilor Secrete Ruse și ofițer KGB, opozant al lui Vladimir Putin, a murit la câteva săptămâni după ce a băut ceai otrăvit cu poloniu la Millennium Hotel din Londra, unde s-a întâlnit cu Kovtun și cu celălalt suspect, Andrei Logovoi.

Anchetatorii au descoperit urme de poloniu în locuri din Londra în care s-au aflat cei doi bărbați, inclusiv în birouri, hoteluri, avioane și la stadionul echipei Arsenal.

Pe patul de moarte, Litvinenko l-a acuzat pe Putin că a ordonat uciderea sa, însă Kremlinul a negat mereu acuzația. Kovtun și Lugovoi au spus că nu l-au otrăvit pe Litvinenko, iar Rusia a refuzat să îi extrădeze pentru a fi judecați.

Lugovoi, acum membru important al parlamentului rus, a declarat pentru Tass că deplânge trecerea în neființă a unui “prieten apropiat și fidel”.

viewscnt
Afla mai multe despre
livtinenko
ucidere
agent kb
covid