Un grup media rusesc controlat de Prigojin se închide

Un grup media rusesc controlat de Prigojin se închide
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2023

Grupul de presă controlat de Evgheni Prigojin se va închide, a declarat directorul unei publicații online din acest trust, ceea ce evidențiază înrăutățirea situației șefului mercenarilor, la o săptămână după eșecul unei scurte revolte organizate de luptătorii săi din Grupul Wagner, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În cadrul unui acord care a pus capăt revoltei, Prigojin, un fost aliat al președintelui Vladimir Putin, a primit autorizație să plece în exil în Belarus, iar oamenilor săi li s-a dat posibilitatea de a alege între a i se alătura, a fi integrați în forțele armate ale Rusiei sau a se întoarce acasă, arată news.ro.

Viktor Orban acuză Bruxellesul că cere statelor UE noi fonduri întrucât a adus UE în \ CITEȘTE ȘI Viktor Orban acuză Bruxellesul că cere statelor UE noi fonduri întrucât a adus UE în "pragul falimentului"

Patriot Media, având ca principal site de știri RIA FAN, a adoptat o linie editorială puternic naționalistă și pro-Kremlin, oferind în același timp și o acoperire pozitivă pentru Prigojin și grupul său Wagner.

"Anunț decizia noastră de a ne închide și de a părăsi spațiul informațional al țării", a declarat directorul RIA FAN, Evgheni Zubarev, într-un clip video postat sâmbătă târziu pe conturile de socializare ale holdingului.

Zubarev nu a oferit niciun motiv pentru această decizie.

Infrastructura Rusiei, afectată de tancurile Wagner. Circa 10.000 metri pătrați de drum, avariați în timpul rebeliunii în Rostov CITEȘTE ȘI Infrastructura Rusiei, afectată de tancurile Wagner. Circa 10.000 metri pătrați de drum, avariați în timpul rebeliunii în Rostov

Cotidianul rus Kommersant a relatat, vineri, că Roskomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicațiilor din țară, a blocat publicațiile lui Prigojin, fără a oferi detalii. Organismul de supraveghere nu a putut fi contactat duminică pentru comentarii, potrivit Reuters.

De asemenea, presa rusă a relatat că o "fabrică de troli" care ar fi fost folosită de Prigojin pentru a influența opinia publică în țări străine, inclusiv în Statele Unite, a fost desființată.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
media