Un opozant al lui Vladimir Putin, dat jos din avion și arestat pe aeroportul din Sankt Petersburg

Un opozant al lui Vladimir Putin, dat jos din avion și arestat pe aeroportul din Sankt Petersburg
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2021

Andrei Pivovarov, un apropiat al fostului opozant rus Mihail Hodorkovski, a fost arestat după ce a fost dat jos dintr-un avion care tocmai se pregătea să decoleze spre Varșovia, pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg. El a fost dus direct la Comitetul de Anchetă, au anunțat pe Twitter colaboratorii săi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Andrei Pivovarov a fost arestat pe motiv că ar fi încălcat în repetate rânduri legislația referitoare la „organizațiile indezirabile”, ceea ce i-ar putea aduce o pedeapsă cu 6 ani de închisoare, arată Digi 24.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

El a fost director al organizației pro-democrație Open Russia (Rusia Deschisă), ONG-ul fondat de fostul critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, aflat în prezent în exil după ce a făcut opt ani de închisoare în Rusia.

În 2017, autoritățile ruse au declarat indezirabilă această organizație, care are sediul la Londra, interzicându-i practic să desfășoare activități. Colaboratorii organizației din Rusia și-au continuat însă activismul sub același nume, dar ca persoană juridică separată, încercând astfel să se protejeze de urmăriri penale.

Săptămâna trecută, Rusia Deschisă anunțase că a decis să pună capăt operațiunilor din Rusia pentru a-și proteja membrii de riscul de a ajunge la închisoare.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Andei Pivovarov ar figura pe o listă cu persoane căutate. Acesta este motivul arestării, a declarat Tatiana Usmanova, fostă coordonatoare Open Russia, citată de Radio Europa Liberă.

Legea referitoare la „organizațiile indezirabile”, adoptată în 2015, a permis Kremlinului să pună presiune și să închidă multe ONG-uri care primeau finanțare din străinătate, în special din Europa și Statele Unite.

Autoritățile ruse și-au intensificat acțiunile represive asupra opoziției pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare din septembrie, în condițiile în care partidul Kremlinului, Rusia Unită, este în scădere de popularitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
andrei pivovarov