Un pic de normalitate: Odesa a redeschis câteva plaje, pentru prima oară de la invazia Rusiei

Un pic de normalitate: Odesa a redeschis câteva plaje, pentru prima oară de la invazia Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Mai multe plaje din orașul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, s-au deschis oficial pentru înot, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, deși scăldatul este interzis în timpul alertelor de raid aerian, au declarat oficialii locali. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Odesa, cel mai mare port și bază navală din Ucraina, a fost atacată în mod repetat cu rachete și drone, iar marea a fost presărată cu sute de mine marine în urma invaziei din februarie anul trecut, arată News.ro.

Pentru siguranța locuitorilor și după incidentele cu explozia minelor pe plaje, coasta a fost închisă.

Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți CITEȘTE ȘI Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți

Decizia de deschidere a plajelor a fost luată în comun de administrația civilă și militară a orașului, a declarat guvernatorul Odesei, Oleh Kiper, pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a spus că plajele vor fi deschise între orele 8:00 și 20:00.

Oleksandr, salvamar și fost scafandru, care și-a dat doar prenumele, a spus că între două diguri a fost montată o plasă anti-mine, pentru a preveni ca înotătorii să întâlnească mine de apă puțin adâncă.

"Plasa îi va opri. Și ele (minele) vor fi și ele vizibile de pe mal în astfel de condiții meteorologice. Lucrătorii de urgență vor fi anunțați, vor veni să se ocupe de asta", a spus el.

Ministrul rus al Apărării a inspectat flota nordică. Nave de război au fost trimise în Oceanul Arctic CITEȘTE ȘI Ministrul rus al Apărării a inspectat flota nordică. Nave de război au fost trimise în Oceanul Arctic

Deschiderea plajelor este un răgaz binevenit față de război, pentru oamenii care înoată și fac plajă.

"Am visat să merg la plajă și să inhalez aer sărat. Ne-a lipsit foarte mult. Dar siguranța este o prioritate", a spus Svitlana, o locuitoare a regiunii Odesa.

viewscnt
Afla mai multe despre
odesa
plaje
deschide
rusia
invazie