VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice

VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Inaugurat cu surle și trambițe în urmă cu doar o lună, Golden Gate de România a început să se clatine. Pe celebra deja construcție de la la Brăila, au început să apară mai multe denivelări, iar în unele zone marcajele s-au deplasat. Reprezentanții Companiei a Infrastructurii Rutiere spun că de vină pentru această situație sunt mașinile de mare tonaj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 6 iulie 2023, la inaugurare, mai marii țării la deschiderea cu fast a podului suspendat. De atunci a trecut puțin timp, dar multe s-au schimbat. Șoferii se plâng că podul și a început să se strice. Denivelările și asfaltul crăpat pot fi cauzate de nerespectarea tonajelor autovehiculelor, spun reprezentanții CNAIR.

Grindeanu anunță: Când va fi gata Drumul Expres Galați – Brăila CITEȘTE ȘI Grindeanu anunță: Când va fi gata Drumul Expres Galați – Brăila

Urmează o analiză a situației podului pentru a vedea care sunt problemele și cum se pot rezolva. Cert este că podul nu se va închide. Deocamdată, în timpul săptămânii, se poate circula între orele 6 dimineața și 9 seara. Asta pentru că noaptea se demontează macarelele, arată Prima News.

Podul suspendat de la Brăila are aproape 2 kilometri și o deschidere de 1.120 de metri. Dimensiunile sunt similare cu cele ale celebrului Golden Gate din San Francisco. A costat 700 de milioane de euro din care jumătate au fost din fonduri europene nerambursabile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
podul de la brăila
asfalt