Ungaria a deschis cea mai mare centrală de energie solară, o investiție de 100 de milioane de euro

Ungaria a deschis cea mai mare centrală de energie solară, o investiție de 100 de milioane de euro
scris 28 mai 2021

Ungaria a inaugurat, joi, cea mai mare centrală de energie solară a țării, construită de China National Machinery Import and Export Corporation (CMC) lângă orașul Kaposvar, transmite Xinhua.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro și ar urma să producă 130 de milioane kWh (kilowați oră) de electricitate și să ajute Ungaria să-și reducă anual emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 120.000 tone, scrie Agerpres.

Croația, cel mai nou stat membru UE, ar putea fi admisă în Schengen înaintea Bulgariei și României CITEȘTE ȘI Croația, cel mai nou stat membru UE, ar putea fi admisă în Schengen înaintea Bulgariei și României

La ceremonie a participat ministrul ungar pentru Inovare și Tehnologie, Laszlo Palkovics, iar președintele CMC, Kang Hubiao, a fost prezent în mod virtual.

Kang a explicat că decizia construirii centralei de 100 megavați (MW) a fost luată în 2016 și a mulțumit Guvernului de la Budapesta pentru sprijin.

"Unul din domeniile de cooperare dintre Ungaria și China îl reprezintă investițiile prietenoase cu mediul, cum ar fi această centrală de energie solară de 100 MW inaugurată joi", a afirmat Palkovics.

Acesta a reamintit că Ungaria, în calitate de stat membru UE, s-a alăturat în 2019 Pactului verde european care prevede că economia trebuie să fie neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050.

Deschiderea centralei de la Kaposvar este crucială pentru atingerea acestui obiectiv, deoarece producția de electricitate a țării trebuie să fie realizată integral din surse curate până în 2030, a declarat Palkovics.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria.energie solară