Un zbor Viena-Moscova al companiei Austrian Airlines a fost anulat după ce Rusia a cerut ca avionul să survoleze Belarusul

Un zbor Viena-Moscova al companiei Austrian Airlines a fost anulat după ce Rusia a cerut ca avionul să survoleze Belarusul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Austrian Airlines a anulat un zbor de la Viena la Moscova, din cauză că nu a primit undă verde din Rusia pentru o schimbare de traiectorie destinată evitării spațiului aerian al Belarusului, a anunțat compania austriacă, potrivit AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Autoritățile ruse nu ne-au dat autorizația' de a ocoli Belarusul", a indicat compania într-un comunicat.

''În consecință, am fost nevoiți să anulăm zborul de astăzi între Viena și Moscova'', a explicat Austrian Airlines, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Ministerul Transporturilor austriac a confirmat ''o anulare a unui zbor al Austrian Airlines de la Viena la Moscova astăzi''. ''Potrivit informațiilor noastre, schimbarea traseului de zbor nu a fost aprobată de către autoritățile ruse'', a precizat guvernul austriac.

Lufthansa, compania-mamă a Austrian Airlines, a afirmat că ''toate companiile grupului Lufthansa evită în prezent spațiul aerian belarus''.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene, reuniți luni și marți la Bruxelles, au solicitat tuturor transportatorilor aerieni cu sediul în UE să evite survolarea Belarusului, după ce un avion de pasageri ce efectua duminică un zbor Atena-Vilnius a fost deviat de pe ruta sa și, escortat de un avion militar MiG-29, a trebuit să aterizeze la Minsk.

După aterizare, autoritățile i-au arestat pe pasagerul Roman Protasevici, un tânăr jurnalist de opoziție din Belarus, și pe Sofia Sapega, partenera sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
austrian airlines