Ungaria: "Adio măștilor"

Ungaria: "Adio măștilor"
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2021

Ungaria va renunța la majoritatea restricțiilor antiepidemice încă în vigoare, inclusiv la cele de circulație pe timp de noapte și la obligativitatea măștii, de îndată ce numărul celor vaccinați va ajunge la 5 milioane în acest weekend, a declarat premierul Viktor Orban, transmit Reuters și MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până acum, 4.898.866 de locuitori (din cei aproximativ 10 milioane) au primit cel puțin o doză de vaccin și pragul de 5 milioane "va fi atins cu siguranță în acest weekend", a spus Orban, într-o intervenție la postul public Radio Kossuth, scrie Agerpres.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

"Aceasta înseamnă că am învins al treilea val al pandemiei", a afirmat el, adăugând că a venit vremea să se spună "adio măștilor" în locurile publice.

Ungaria este singura țară din Uniunea Europeană care a aprobat și utilizat vaccinuri din Rusia și China în cantități mari înainte ca Agenția Europeană a Medicamentului să le fi examinat sau autorizat, ceea ce i-a permis să atingă una din cele mai mari rate de vaccinare din UE.

Majoritatea activităților industriei de servicii - hoteluri, restaurante, teatre, cinematografe, săli de fitness, de sport - au fost reluate deja.

După atingerea pragului de 5 milioane de vaccinați, se va renunța la restricțiile de circulație pe timp de noapte și la programul restrâns al restaurantelor și magazinelor.

La evenimente private și de familie vor putea fi prezente până la 50 de persoane, la nunți, maximum 200, iar la celelalte evenimente în aer liber, până la 500.

La cele organizate în spații închise vor avea însă acces doar persoanele care au certificat de vaccinare, a mai precizat Orban.

Economia a avut o scădere de 5% anul trecut, iar Orban, pe care îl așteaptă alegeri legislative în 2022, a spus că PIB-ul de anul acesta ar putea chiar să depășească prognoza de 4,3% a guvernului.

Elvețianul Claudio Cisullo, nou președinte CA al One United Properties, cumpără 5% din acțiunile companiei, devenind al treilea cel mai mare acționar al companiei. Daniel Dines, CEO-ul unicornului românesc UiPath, va cumpăra tot 5% - surse CITEȘTE ȘI Elvețianul Claudio Cisullo, nou președinte CA al One United Properties, cumpără 5% din acțiunile companiei, devenind al treilea cel mai mare acționar al companiei. Daniel Dines, CEO-ul unicornului românesc UiPath, va cumpăra tot 5% - surse

El a reiterat că executivul a decis să prelungească până la sfârșitul lui august moratoriul asupra plății creditelor bancare - decis în contextul pandemiei -, spre a permite băncilor și guvernului să continue discuțiile și să pregătească noile planuri. Persoanele cu venituri mici vor trebuie sprijinite în continuare, a mai spus Orban, fără alte detalii.

Vineri, portalul guvernamental koronavirus.gov.hu a informat că, în ultimele 24 de ore, 47 de pacienți infectați cu coronavirus, majoritatea vârstnici cu comorbidități, au decedat, și au fost confirmate 657 de cazuri noi de contaminare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
pandemie