Austria renunță la prioritizarea pe categorii de vârstă pentru vaccinare

Austria renunță la prioritizarea pe categorii de vârstă pentru vaccinare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2021

Austria a renunțat la prioritizarea pe categorii de vârstă pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus și a lăsat acum la latitudinea medicilor de familie să decidă cine trebuie să fie vaccinat cu prioritate, a anunțat ministrul austriac al sănătății Wolfgang Mückstein, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Acum campania de vaccinare începe cu adevărat", a declarat ministrul cu referire la extinderea eligibilității, scrie Agerpres.

Wolfgang Mückstein a spus de asemenea că așteaptă ca Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) să aprobe în curând vaccinul anti-coronavirus produs de BioNTech/Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Până acum, în jur de 40 la sută dintre austriecii cu vârste peste 16 ani au fost inoculați cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat că guvernul va decide săptămâna viitoare asupra renunțării la obligativitatea de a purta mască de protecție.

În Austria, lockdown-ul a fost înăsprit și relaxat în anumite momente în ultimele șase luni, însă începând de miercuri barurile și hotelurile pot primi clienți, ceea ce ar trebui să ajute la repornirea turismului, sector economic cheie în această țară.

Teatrele, sălile de cinema, muzeele și sălile de sport vor putea de asemenea să primească clienți. Multe dintre magazinele neesențiale au fost redeschise în Austria începând din februarie.

FOTO Pașaportul verde UE, \ CITEȘTE ȘI FOTO Pașaportul verde UE, "fum alb". Cum va funcționa pentru a trece liber dintr-o țară în alta

Însă, pentru a putea redeschide, patronii multor stabilimente trebuie să facă dovada că angajații sunt vaccinați, au fost testați negativ sau au trecut deja prin contaminarea cu noul coronavirus. De asemenea, există în continuare restricții în ceea ce privește capacitatea și numărul de persoane care se pot aduna.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
vaccin