Ungaria atrage o companie celebră

Ungaria atrage o companie celebră
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2022

Forțele armate ungare își vor schimba stocul de arme de foc cu echipamente produse sub licență cehă, a anunțat ministrul ungar al Apărării, citat de agenția MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul ceh de arme de foc Colt CZ Group a afirmat că a semnat un acord cu holdingul de stat ungar N7 privind înființarea unei facilități de producție în Ungaria, scrie Agerpres.

FOTO IKEA recheamă un produs și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO IKEA recheamă un produs și dă banii înapoi

Armele vor fi produse atât pentru forțele armate ungare, cât și pentru piața internațională, a precizat într-o postare pe Facebook ministrul Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Acesta a calificat parteneriatul anunțat drept "un pas foarte important în dezvoltarea armatei ungare și a industriei de apărare ungare".

Ungaria nu trebuie doar să cumpere echipamente, ci și să "creeze o platformă de inovare, oportunități de inovare, locuri de muncă și să genereze venituri fiscale", în interesul reducerii dependenței sale de furnizorii de armament, a notat ministrul.

Colt's Manufacturing Company, LLC este un producător american de arme de foc, fondat în 1855 de Samuel Colt și funcționează acum ca o subsidiară a holdingului ceh Česká Zbrojovka Group.

VIDEO ”Apocalipsă de zăpadă” la Moscova: Cea mai abundentă ninsoare din ultimul secol, anunță televiziunea publică rusă CITEȘTE ȘI VIDEO ”Apocalipsă de zăpadă” la Moscova: Cea mai abundentă ninsoare din ultimul secol, anunță televiziunea publică rusă

Este corporația succesoare a afacerii Colt de fabricare a armelor de foc, care a început în 1836.

Compania a fost cumpărată de Grupul Česká Zbrojovka în 2021. Ceské Zbrojovka Group a achiziționat 100% din acținile companiei americane Colt's Manufacturing Company și ale companiei canadiene Colt Holding, contra sumei de 220 milioane de dolari și prin cedarea a 1,1 milioane de acțuni ale CZG.

Marca Colt a devenit cunoscută pretutindeni în lume prin revolverul dezvoltat în secolul XIX de Samuel Colt.

Grupul CZG, care a luat ființă în urma privatizării fostei uzine de stat producătoare de armanent din orașul Uhersky Brod, este una din cele mai mari companii producătoare de armament din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
colt
cehia
ungaria