Ungaria atrage o nouă investiție gigant, pe un amplsament la un pas de România. „Noi, în Ungaria, avem un obiectiv clar de a fi o excepție locală de la recesiunea continentală."

Ungaria atrage o nouă investiție gigant, pe un amplsament la un pas de România. „Noi, în Ungaria, avem un obiectiv clar de a fi o excepție locală de la recesiunea continentală."
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 aug 2022

Producătorul chinez de baterii CATL a anunțat oficial că va începe construcția unei noi uzine de baterii pentru vehicule electrice în Ungaria. Fabrica va fi una de mare capacitate, a doua cea mai mare din Europa la acest moment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ungaria a reușit să atragă o nouă investiție în zona de producție de vehicule electrice și baterii pentru aceste vehicule, prin înțelegerea cu chinezii de la CATL, unul dintre cei mai mari producători de baterii din lume. Compania va construi astfel a doua sa uzină din Europa și cea mai mare din regiune pe care o va avea, clienții săi urmând să fie atât Mercedes-Benz, cât și alții.

McDonald\'s se pregătește să redeschidă o parte din restaurantele din Ucraina, în pofida războiului CITEȘTE ȘI McDonald's se pregătește să redeschidă o parte din restaurantele din Ucraina, în pofida războiului

Investiția CATL din Ungaria se ridică la 7,34 miliarde de euro, iar locul în care va fi construită uzina va fi Parcul Industrial Debrecen, situat foarte aproape de România, în apropiere de viitoarea uzină a BMW. Pe o suprafață de 221 de hectare, vor fi construite atât celule de baterii, cât și module gata asamblate, pentru diverși clienți din Europa.

Uzina CATL din Ungaria va avea o capacitate de 100 gWh, a doua ca mărime după fabrica pe care Tesla și-a propus să o ridice în apropiere de Berlin, pe terenul pe care se află și uzina de automobile. Vor fi angajate până la 9.000 de persoane, iar sursele de energie pe care le va utiliza vor fi din categoria celor regenerabile.

„Uzina noastră din Debrecen ne va permite fără dubiu să ne extindem avantajul competitiv, să servim mai bine clienții din Europa și să accelerăm tranziția către mobilitatea electrică din Europa”, a declarat CEO-ul CATL, Robin Zeng.

Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare CITEȘTE ȘI Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare

Autoritățile ungare sunt fericite că au reușit să aducă o nouă investiție masivă în industria auto locală. „Noi, în Ungaria, avem un obiectiv clar de a fi o excepție locală de la recesiunea continentală. Cel mai bun instrument pentru atingerea acestui obiectiv este atragerea de investiții de ultimă generație în cea mai revoluționară ramură a industriei auto și anume electromobilitatea. Suntem mândri că CATL a decis să execute cea mai mare investiție greenfield din istoria Ungariei. Am devenit recent unul dintre cele mai importante site-uri de producție de baterii din lume și cu această investiție uriașă ne consolidăm și mai mult poziția”, a declarat Péter Szijjártó, ministrul maghiar al afacerilor externe și al comerțului.

Și cei de la Mercedes-Benz, care produc vehicule electrice în Ungaria, se bucură că au putut să securizeze resursa de baterii pentru mașinile sale din familia EQ. Markus Schäfer, Membru al Consiliului de Administrație al Mercedes-Benz Group AG, CTO responsabil pentru dezvoltare și achiziții, a declarat: „Cu CATL avem un lider tehnologic ca partener care să ne furnizeze - ca primul și cel mai mare client al capacității inițiale a noii fabrici - celule de baterie neutre CO2 de top pentru viitoarea generație de vehicule electrice din Europa, urmând astfel abordarea locala in achiziții.”

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica baterii ungaria
catl
mercedes benz