Președintele Poloniei vrea ca gazoductul Nord Stream 2 să fie complet desființat

Președintele Poloniei vrea ca gazoductul Nord Stream 2 să fie complet desființat
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2022

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, afirmă că nu se poate reveni la o relație obișnuită cu Rusia după invazia acesteia în Ucraina, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

El a cerut ca gazoductul Nord Stream 2, construit pentru a livra gaz rusesc în Germania, să fie complet desființat, arată G4Media.ro.

Statul ungar confirmă că vrea să își crească cota de proprietate și în telecom. Va contribui la achiziționarea Vodafone Ungaria CITEȘTE ȘI Statul ungar confirmă că vrea să își crească cota de proprietate și în telecom. Va contribui la achiziționarea Vodafone Ungaria

„În momentul în care Rusia duce un război împotriva Ucrainei, când a atacat Ucraina, când Rusia ocupă teritorii recunoscute la nivel internațional, acest lucru necesită o schimbare în politica occidentală care nu numai că va opri Nord Stream 2, dar va scăpa și de gazoductul Nord Stream 2”, a declarat Duda la Kiev.

Până la invazia Rusiei în Ucraina în februarie, Germania a importat aproximativ un sfert din gazele sale prin Nord Stream 1, deschis în 2011. Acesta pornește de pe coasta rusă de lângă Sankt Petersburg până în nord-estul Germaniei. De asemenea, Germania a fost de acord cu construirea unui Nord Stream 2 paralel, care a fost finalizat, dar nu a devenit niciodată operațional, din cauza invaziei.

Duda a mai spus că Crimeea ar trebui să fie returnată Ucrainei, după ce peninsula a fost anexată de Rusia în 2014.

„Crimeea a fost și este o parte a Ucrainei la fel de mult ca Gdansk sau Lublin sunt părți ale Poloniei, cum Nisa este parte a Franței, Köln este parte a Germaniei, cum Rotterdam este parte a Olandei”, a declarat el la summitul Platformei Crimeea de la Kiev.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
gazoduct