Ungaria - Numărul de vehicule cu numere verzi s-a dublat în doi ani

Ungaria - Numărul de vehicule cu numere verzi s-a dublat în doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2024

Numărul de vehicule cu numere verzi în Ungaria s-a dublat față de începutul anului 2022, a informat Ministerul Energiei într-o postare pe pagina sa de socializare, relatează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anul trecut, în Ungaria au fost înregistrate 22 651 de vehicule cu numere verzi, astfel 2023 s-a dovedit încă o dată a fi un an record, depășind cifra de aproape 21 000 de vehicule înregistrate în 2022. Peste 60% din vehiculele cu numere verzi intrate în circulație în 2023 au fost pur electrice, se precizează în postare.

SCHIMBARE Guvernul descoperă nereguli, locuințele ANL închiriate tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate nu vor mai putea fi vândute. Chirii minime - DOCUMENT CITEȘTE ȘI SCHIMBARE Guvernul descoperă nereguli, locuințele ANL închiriate tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate nu vor mai putea fi vândute. Chirii minime - DOCUMENT

Potrivit aceleiași surse, la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, pe drumurile Ungariei rulau deja peste 86 000 de vehicule ecologice. Din totalul acestei flote, aproximativ 45 000 sunt autoturisme pur electrice, aproape 3 000 camioane pur electrice, aproximativ 500 motociclete electrice nepoluante și 206 autobuze pur electrice, scrie News.ro.

Ministerul a subliniat că energia verde reprezintă viitorul economiei ungare, guvernul fiind angajat în ecologizarea transporturilor ca element-cheie în reducerea poluării mediului și în îndeplinirea angajamentelor privind climatul.

Firmele pot solicita statului o subvenție nerambursabilă pentru achiziționarea de autoturisme, furgonete sau microbuze pur electrice, aplicând la un concurs de proiecte care va fi lansat la începutul lunii februarie. Companiile pot beneficia de subvenții între 2,8 și 4 milioane de forinți (7,4-10,5 mii de euro) din bugetul de 30 de miliarde de forinți (79,2 de milioane de euro) pentru achiziționarea unui vehicul, în funcție de capacitatea acumulatorului acestuia – precizează comunicatul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
masini