Ungaria oprește trei din cele patru reactoare ale centralei nucleare de la Paks din cauza apelor prea calde ale Dunării

Ungaria oprește trei din cele patru reactoare ale centralei nucleare de la Paks din cauza apelor prea calde ale Dunării
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Centrala nucleară Paks din Ungaria a oprit trei dintre cele patru reactoare ale sale, cu o putere combinată de 240 MW, din cauza creșterii temperaturii fluviului Dunărea, a anunțat operatorul centralei, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Temperatura Dunării, a cărei apă este folosită pentru răcirea reactoarelor, a atins joi 29,72 grade Celsius, forțând oprirea producției la cele trei reactoare începând cu ora 14.30 GMT (17.30, ora României).

Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen CITEȘTE ȘI Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen

Operatorul nu a specificat când poate fi restabilită puterea centralei la nivelurile normale, scrie News.ro.

Uzina de la Paks are patru reactoare VVER 440, construite în Rusia, cu o capacitate combinată de aproximativ 2.000 de megawați. Reactoarele au devenit operaționale între 1982 și 1987 și sunt programate să fie retrase din uz în 2032-2037.

Ungaria intenționează să extindă centrala, Rosatom din Rusia construind două reactoare VVER cu o capacitate de 1,2 gigawați fiecare, pe lângă cele patru reactoare care funcționează în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
paks
reactoare