Ungaria vrea să cumpere din 2021 gaze naturale lichefiate din Croația

Ungaria vrea să cumpere din 2021 gaze naturale lichefiate din Croația
scris 6 mai 2020

Ungaria discută cu câțiva jucători globali de pe piață potențiala achiziționare de gazele naturale lichefiate (LNG) prin intermediul terminalului din Croația, care va fi operațional din ianuarie, a afirmat marți ministrul de Externe Peter Szijjarto, într-o postare pe Facebook, transmite Reuters.

Szijjarto a spus că a discutat cu ministrul Energiei din Croația, Tomislav Coric, care l-a asigurat că, în pofida situației actuale dificile, mult întârziatul terminal LNG va fi operațional din ianuarie 2021, scrie Agerpres.

Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia și Danemarca CITEȘTE ȘI Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia și Danemarca

Primele livrări de gaze naturale rusești destinate să ajungă în Ungaria prin conducta TurkStream ar putea să aibă loc la finalul lui 2021 sau începutul lui 2022, declara recent secretarul de stat pentru Energie din Ministerul Inovației și Tehnologiei din Ungaria, Peter Kaderjak.

Acesta a subliniat că, în prezent, Ungaria poate achiziționa gaze naturale din Austria, unde ajung gaze naturale atât din sud, de exemplu din Africa de Nord, cât și din nord, de exemplu din Norvegia. Cealaltă alternativă sunt gazele naturale lichefiate care ajung în Europa prin mai multe terminale. Peter Kaderjak a spus că gazele naturale lichefiate ar putea ajunge pe piața ungară grație terminalului din Croația

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
gaze naturale lichefiate
croatia