Microsoft va investi 1 miliard de dolari în Polonia

Microsoft va investi 1 miliard de dolari în Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2020

Grupul american Microsoft a anunțat marți că va investi un miliard de dolari în Polonia, în conformitate cu un plan care prevede că Microsoft se va implica în construcția unui centru de date care va oferi servicii de tip cloud pentru companiile și instituțiile guvernamentale din Polonia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a precizat că a semnat un acord cu compania poloneză Chmura Krajova, pentru a furniza servicii de cloud în Polonia, în contextul în care cea mai mare economie din Europa Centrală și de Est vrea să devină un centru regional pentru tehnologie, scrie Agerpres.

Wizz Air lansează noi curse din Viena, inclusiv spre Constanța. Compania avansează prețuri mici CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează noi curse din Viena, inclusiv spre Constanța. Compania avansează prețuri mici

"Cred că investiția Microsoft în Polonia va fi una importantă pentru companii, instituțiile publice și sistemul de educație și le va permite să se tranforme digital și să implementeze noi standarde de lucru", a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Furnizorul polonez de cloud Chmura Krajova a fost înființat în 2018 de PKO Bank Polski, cea mai mare bancă poloneză, și Fondul polonez de dezvoltare (PFR) cu obiectivul de a accelera digitalizarea afacerilor și a administrației publice.

Parteneriatul încheiat de Chmura Krajova cu Microsoft se va întinde pe o perioadă de șapte ani și va include pregătirea în Polonia de specialiști în tehnologia de tip cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
polonia