UniCredit ia în considerare retragerea din Rusia

UniCredit ia în considerare retragerea din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2022

UniCredit face o revizuire urgentă a afacerii sale din Rusia și ar putea decide să părăsească țara, în urma invadării Ucrainei de către ruși, a anunțat Andrea Orcel, directorul general al celui de-al doilea grup bancar italian, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mediul economic s-a schimbat din cauza crizei din Ucraina, iar banca estimează acum că va exista stagflație, a declarat Orcel.

Săptămâna trecută, UniCredit a detaliat expunerea sa la Rusia și a confirmat nivelul dividendelor și planurile pentru răscumpărarea de acțiuni, scrie Agerpres.

VIDEO Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia CITEȘTE ȘI VIDEO Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia

În cel mai rău scenariu, în care va trebui să-și reducă la zero expunerea la Rusia, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-ar reduce cu două puncte procentuale, a informat UniCredit. La 31 decembrie 2021, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 era de 15,03%.

Banca este decisă să răscumpere acțiuni de până la 2,6 miliarde de euro, cu condiția ca indicele de adecvare a capitalului Tier 1 să rămână peste 13%. Răscumpărarea de acțiuni face parte din noua strategie prezentată în decembrie de directorul general Andrea Orcel.

Pe lângă potențialele pierderi legate de subsidiara rusă, UniCredit a detaliat expunerea sa transfrontalieră și la instrumente financiare derivate. Analiștii de la Citi apreciază că poziția UniCredit este similară cu a băncilor cele mai expuse la Rusia.

O depreciere completă de active a subsidiarei ruse, inclusiv expunerea transfrontalieră, ar costa aproximativ 7,4 miliarde de euro, a informat UniCredit. Totuși, banca a dat asigurări că ar putea plăti dividende pentru 2021 chiar și în cel mai rău scenariu.

UniCredit Bank Russia este a 14-a mare bancă a țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
andrea orcel