Uniunea Europeană prelungește sancțiunile impuse Rusiei

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile impuse Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2018

Liderii europeni, reuniți în summit la Bruxelles, au decis să prelungească sancțiunile impuse Rusiei din cauza politicii sale în Ucraina, a anunțat președintele Consiliului European Donald Tusk, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Decizie: UE prelungește cu unanimitate sancțiunile economice impuse Rusiei, având în vedere absența totală de progrese în implementarea acordurilor de la Minsk”, a anunțat el pe Twitter.

Acordurile de la Minsk, între Ucraina și Rusia, sub egida Franței și Germaniei, vizează să pună capăt războiului în estul Ucrainei, unde grupări proruse contestă puterea Kievului, scrie News.ro.

iPhone-urile interzise în China vor putea reveni pe piață după un update de software CITEȘTE ȘI iPhone-urile interzise în China vor putea reveni pe piață după un update de software

Relațiile între Ucraina și Rusia s-au degradat puternic în urma imobilizării a trei bastimente militare aparținând Marinei ucrainene și luării prizonieri a celor 24 de marinari de la bordul navelor, la 25 noiembrie, în Strâmtoarea Kerci, în urma unui incident armat.

În proiectul lor de declarație, pe care Reuters precizează că l-a consultat, șefii de stat și de guverne aii statelor membre ale Uniunii Euripene (UE) propun ajutorarea Ucrainei în regiiunile afectate de acțiunile Rusiei.

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă și de Securitate Comună Federica Mogherini a declarat joi, la sosirea la summit, că europenii urmează să-și reafirme susținerea față de Ucraina și disponibilitatea de a consolida jutorarea Kievului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni
rusia
uniunea europeana