Vaccinul Sputnik V nu va disponibil în UE până cel mai devreme în mai, susține un responsabil rus

Vaccinul Sputnik V nu va disponibil în UE până cel mai devreme în mai, susține un responsabil rus
scris 9 feb 2021

Rusia nu crede că este posibil ca vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 să fie livrat în Uniunea Europeană mai devreme de lunile mai sau iunie, relatează dpa.

Kirill Dmitriev, șeful Fondului pentru investiții directe din Rusia, a declarat pentru postul de televiziune de stat Rossiya 24 că "marile livrări în UE sunt posibile numai după ce vaccinările în masă în Rusia sunt finalizate", scrie Agerpres.

CONFIRMARE Statul preia un parc fotovoltaic de la fostul proprietar italian al Ductil Steel, partener în trecut cu \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Statul preia un parc fotovoltaic de la fostul proprietar italian al Ductil Steel, partener în trecut cu "brokerul fugar" Sima, și vrea să-i dubleze capacitatea. "Prețul este sub cel al pieței."

Fondul este cel care gestionează marketingul internațional al Sputnik V, care este deja aprobat și utilizat în numeroase țări.

Vaccinul care se administrează în două doze nu a fost încă autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru utilizarea în Uniunea Europeană.

Sputnik V, dacă ar fi aprobat, ar putea ajuta blocul comunitar să facă față deficitului de vaccinuri, care a dus la apariția unei nemulțumiri tot mai mari în rândul celor 27 de state membre.

În ultimele zile au existat discuții între Moscova și EMA privind chiar depunerea de către Fond a cererii de autorizare a Sputnik V, notează dpa.

"Sperăm că cererea noastră va fi analizată în scurt timp și că nu vor fi invocate argumente politice în această procedură, iar cererea va fi evaluată pe baza faptelor", a spus Dmitriev.

viewscnt
Afla mai multe despre
sputnik v
vaccin