Val de alerte cu bombă în Rusia, motivate printr-un pretins furt de monede bitcoin

Val de alerte cu bombă în Rusia, motivate printr-un pretins furt de monede bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2019

Un misterios val de alerte cu bombă, motivate printr-un pretins furt de monede bitcoin, afectează Moscova de aproape o lună, provocând evacuarea a circa 770.000 de persoane în total, dintre care mai mult de 1.000 au fost evacuate luni din 15 tribunale, potrivit agenției Interfax, preluată de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evacuările de luni au avut loc în special din tribunalele din centrul, estul și nord-estul Moscovei, potrivit unui purtător de cuvânt al justiției moscovite, scrie Agerpres.

Mai multe tribunale au fost de asemenea evacuate în Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei), potrivit serviciului de presă al instituțiilor judiciare din acest al doilea oraș ca mărime al Rusiei.

Split TVA abrogat - Va fi eliminat de la 1 februarie, de astăzi se oprește înscrierea de noi firme în split TVA, însă firmele vor putea recupera banii abia după 1 februarie, între timp putând fi executate de creditori, inclusiv de ANAF CITEȘTE ȘI Split TVA abrogat - Va fi eliminat de la 1 februarie, de astăzi se oprește înscrierea de noi firme în split TVA, însă firmele vor putea recupera banii abia după 1 februarie, între timp putând fi executate de creditori, inclusiv de ANAF

De la sfârșitul lui noiembrie, tribunale, stații de metrou, școli, centre comerciale, spitale și administrații sunt evacuate aproape zilnic, în urma receptării de alerte cu bombă.

Doar la Moscova, între 7.000 și 8.000 de locații au fost victime ale unor alerte false, ducând la evacuarea a peste 770.000 de persoane, explică Interfax, care a efectuat propria numărătoare.

În numeroase cazuri, aceste amenințări erau însoțite de o scrisoare prin care se cereau 120 de monede bitcoin (815.000 de euro) care ar fi fost, potrivit autorului scrisorii, furate de miliardarul rus Konstantin Malofeev de pe platforma de schimburi de criptovalută WEX.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
alerta cu bomba
rusia