Ajutorul acordat Ucrainei blocat la 90 de minute după apelul telefonic dintre Trump și Zelenski

Ajutorul acordat Ucrainei blocat la 90 de minute după apelul telefonic dintre Trump și Zelenski
scris 23 dec 2019

Un responsabil al bugetului american a cerut Pentagonului "să aștepte" înainte de plăti un ajutor armatei ucrainene la o oră și jumătate după apelul telefonic între președintele Statelor Unite, Donald Trump, și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, arată un e-mail publicat duminică, notează AFP.

Acest e-mail face parte dintr-o serie de mesaje publicate de Center for Public Integrity, asociație a unor jurnaliști de investigație, scrie Agerpres.

Donald Trump este vizat de o procedură de destituire, lansată de Camera Reprezentanților care a votat miercuri punerea lui sub acuzare, pentru că a condiționat ajutorul în valoare de 400 de milioane de dolari acordat Kievului de o anchetă ucraineană privind unul dintre potențialii săi rivali la prezidențialele din 2020, fostul vicepreședinte democrat Joe Biden.

Paradoxul unei decizii Transgaz: Sistemul național s-a aflat timp de 7 ore în stare de alertă, luni dimineață revenind într-o stare de prealertă în pofida majorării volumului de gaz din conducte CITEȘTE ȘI Paradoxul unei decizii Transgaz: Sistemul național s-a aflat timp de 7 ore în stare de alertă, luni dimineață revenind într-o stare de prealertă în pofida majorării volumului de gaz din conducte

E-mailul unui responsabil din cadrul Oficiul de Management și Buget (OMB), Michael Duffy, a fost trimis pe 25 iulie 2019 la orele 11.04, la o oră și 31 de minute după încheierea convorbirii telefonice dintre Trump și Zelenski.

"Având în vedere instrucțiunile pe care le-am primit și cunoscând intenția administrației de a examina ajutorul acordat Ucrainei (...), vă rog să așteptați înainte de a plăti noile fonduri promise de Departamentul Apărării", a scris el. "Dată fiind natura sensibilă a cererii, aș aprecia dacă ați face-o cunoscută strict celor care trebuie ținuți la curent", a adăugat el.

Partizanii republicani ai lui Trump din Camera Reprezentanților, într-un raport din 2 decembrie, au pledat în favoarea lui Duffy, subliniind că nu este "neobișnuit" să fie făcute astfel de cereri, potrivit Center for Public Integrity. Astfel, senatorul republican Ron Johnson a afirmat duminică al postul de televiziune ABC că publicarea acestui e-mail nu aduce "nimic nou" în dosarul montat împotriva președintelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
zelenski